Members
Stats
 • Total Posts: 706
 • Total Topics: 705
 • Online Today: 4
 • Online Ever: 102
 • (October 02, 2019, 12:32:40 AM)
Users Online
Users: 0
Guests: 4
Total: 4

Author Topic: Apple Watch Series 5  (Read 31 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Dimitar

 • Owner
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 703
 • Рейтинг: +0/-0
 • Gender: Male
 • Място: София
Apple Watch Series 5
« on: October 17, 2019, 04:37:48 PM »
<a href="https://www.youtube.com/v/5bvcyIV4yzo" target="_blank" class="new_win">https://www.youtube.com/v/5bvcyIV4yzo</a>

На специалното си събитие на 10 септември Аррlе представи и своя нов смарт часовник от пето поколение. Първият Apple Watch излезе през 2015 г. и всяка година компанията надгражда тази умна джаджа, която вече далеч не е просто една скъпа, технологична прищявка.

Има обаче едно нещо, което си остава непроменено - формата на часовника. От компанията държат на квадрата със заоблени ръбове и Apple Watch 5 не предлага разнообразието, което някои фенове на марката биха искали да имат.

Дизайнът на новото поколение зтап часовник е същият, като на предишния модел. Предлага се в два размера - 40 и 44 мм. Имаме избор и от какво да е направен корпусът - рециклиран алуминий, неръждаема стомана, керамика или титан, който се използва за първи път в часовниците.

Своя смарт часовник персонализираме с гумени и текстилни каишки в различни цветове.Най важното нововъведение е функцията Always on screen. Благодарение на нея няма нужда всеки път да включваме дисплея на часовника, когато искаме да видим дори само колко е часът.

Иначе, можем да избираме между десетки дизайни на дигиталния часовник, а екранът е с намалена яркост, докато не размърдаме ръка.Петото поколение Apple Watch идва и в други две разновидности - едната притежава само GPS, а другата може да се използва самостоятелно, без iРhone, защото има и клетъчна свързаност.

Благодарение на гласовия асистент Siri бързо, лесно и без докосвания търсим в интернет, намираме песни чрез Shazam и нагласяме яркостта на екрана например.

Часовникът поддържа и Apple Рlау за плащания, които отнемат секунди. От App Store пък можем да сваляме всички приложение, които са съвместими с Apple Watch. Можем и да слушаме любимите си парчета от Apple Music.

Освен GPS, новият smart часовник има и вграден компас, който да ни помага да се ориентираме в посоката. Поддържа и функция за спешни обаждания навсякъде по света. Часовникът разбира и ако сме паднали и ни изпраща известие.Ако не отбележим, че сме добре, автоматично позвънява на спешния телефон. Така че няма да е пресилено да кажем, че тази джаджа може да ни спаси живота в някоя напечена ситуация.

Може и да ни поддържа здрави, което се превърна в един от основните акценти във функционалността на smart часовниците. А при този модел възможностите са много повече, отколкото при всеки друг.

ECG приложението ни дава възможност бързо и лесно да си направим електрокардиограма и да измерваме кръвното и пулса си навсякъде и по всяко време.

Данните от измерванията се записват, сравняват се с нормите и устройството ни алармира, ако нещо не е наред, за да можем навреме да посетим лекар и да обърнем внимание на проблема. По този начин може да предотврати сърдечни удари или запушване на кръвоносните съдове, които могат да бъдат фатални.

Часовникът има и специално приложение, което ни алармира, когато сме изложени на шум, надвишаващ здравословните норми (над 90 dB).

Функцията, която ще привлече доста дами към Apple Watch Series 5, е Cycle Tracking за следене на месечния цикъл. Тя също е сред новостите за модела.

Разбира се, новият smart часовник на Apple притежава фитнес тракери, с които да проследяваме физическата си дейност и да записваме резултатите. Можем дори да се предизвикваме с приятели, които също притежават такъв часовник.

Въпреки всички тези функционалности и постоянно включения екран от Apple обещават по-дълъг живот на батерията - до 18 часа с едно зареждане, благодарение на нови сплави и технология, която позволява поддържане на по-ниска температура в устройството.

Продажбите на Apple Watch Series 5 стартират от 20 септември като цената за модела с GPS е 399$(699лв), а за този с клетъчна свързаност - 499$.(877лв)

Code: [Select]
https://lifestyle.bg/tendencies/apple-watch-series-5-noviyat.html
« Last Edit: October 18, 2019, 08:43:33 AM by Dimitar »
„Прогресът е пътят от примитивното през сложното към простото.“