Members
Stats
 • Total Posts: 747
 • Total Topics: 746
 • Online Today: 3
 • Online Ever: 221
 • (December 01, 2019, 04:54:10 AM)
Users Online
Users: 0
Guests: 9
Total: 9

Author Topic: iNELS отговаря на динамично развиващите се IoT мрежи и модерни безжични комуникации  (Read 13 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Dimitar

 • Owner
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 744
 • Рейтинг: +0/-0
 • Gender: Male
 • Място: София


Усвояването на пространството около нас се осъществява все по-оптимално. Постепенно обаче започваме да изпитваме потребност всичко в една урбанизирана среда да е лесно и бързо да си предава информация. Е, такава възможност има. Сензорите и активиращите устройства за Интернет на нещата, които предлага iNELS, успешно създават връзката между отделните компоненти на пространството в един умен град. Ето какво научи Инженер.bg за модерния начин на общуване не между хората, а между нещата.Какво е iNELS Air и как кара компонентите, уредите и системите да си „говорят“?

Безжичните комуникации и IoT се характеризират с потреблението на ниска мощност в широко пространство (Low Power Wide Area – LPWA). Концепцията iNELS Air на бранда на Елко ЕП за умни технологии – iNELS, е проектирана в отговор на динамично развиващите се мрежи за IoT (Интернет на нещата) и интелигентното управление на градска среда. Тази технология е създадена, за да осигурява пълно покритие в сградите с енергоспестяващи и ценово ефективни устройства.

Групата продукти включва сензори и задействащи устройства за комуникация по протоколите на комуникационните мрежи Sigfox, LoRa и NarrowBand-IoT, като отделните продукти имат инициалите „S“, „L“ или „NB“ в своето наименование спрямо типа на свързване, който превръща всяка обикновена територия в така наречените smart city.Да свържем всичко в едно с iNELS Air

Данните от сензори и устройства се изпращат чрез предаватели (BTS станции) до сървър за управление, откъдето постъпват към главния сървър. В зависимост от изискванията на потребителя, могат да се изпращат данни и към приложение за смартфон.

„Инсталирането на отделни сензори и детектори е много просто. Устройствата се поставят в обхвата на мрежата, а активирането на сензора се постига с помощта на QR код, който се поставя върху всеки компонент. За работата на отделни уреди е необходимо да има сигурна връзка с доставчика на мрежата. Тази свързаност позволява да бъдат избрани индивидуални интервали за изпращане на информация според конкретни изисквания “, разясниха от iNELS.Как се използват и управляват устройствата iNELS Air?

За да използвате устройствата от серията iNELS Air е необходима регистрация в облака на ELKO, където ще се събира текущите данни и ще се съхранява историята и настройките. На един акаунт могат да бъдат зададени неограничен брой устройства, а ELKO Cloud е защитен с SSL протокол.

„Данните от iNELS Air устройствата могат да бъдат визуализирани в няколко варианта и комбинирани помежду си. Важен носител на цялата информация и общата история на всеки уред е ELKO Backend. От това хранилище всички операции могат след това да се показват в приложение за смартфон, както и бързо и лесно да се разбере по всяко време текущото състояние на сензорите и задействащите устройства“, посочиха в заключение от българското дружество.Повече информация за продуктите, които Елко ЕП предлага, можете да намерите ТУК.

https://www.инженер.bg/kip/discussions/inels-динамично-развиващ-iot-мрежи-модерни-безжични-комуникации
„Прогресът е пътят от примитивното през сложното към простото.“