Members
Stats
 • Total Posts: 747
 • Total Topics: 746
 • Online Today: 3
 • Online Ever: 221
 • (December 01, 2019, 04:54:10 AM)
Users Online
Users: 0
Guests: 3
Total: 3

Author Topic: С.Д.ДИЗАЙН ООД осъществява проект в партньорство с Технически университет - София  (Read 18 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Dimitar

 • Owner
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 744
 • Рейтинг: +0/-0
 • Gender: Male
 • Място: София


Дейностите включват научно индустриално изследване за проектиране на електронен цифров тахограф от второ поколение с подобрена защита и функционалност, интегриран в състава на интелигентна транспортна система (ИТС) за логистично осигуряване на транспортната дейност.

Проектът се реализира с помощта на Европейски фонд за регионално развитие с европейско и национално съфинансиране по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност” 2014-2020 по процедура за подбор на проекти BG16RFOP002-1.005 „Разработване на продуктови и производствени иновации”.

В целите на проекта са заложени: създаване на иновативен продукт – интелигентен цифров тахограф и изграждането на решения за следващо поколение интелигентни транспортни системи (ИТС):

* Свързване на интелигентния цифров тахограф към GNSS, вграждане в тахографа на устройство за връзка с цел ранно откриване от разстояние и интерфейс с интелигентни транспортни системи (ИТС). Това е икономически ефективен начин за автоматично регистриране на местоположението на превозното средство на определени пунктове в рамките на дневното работно време с цел подпомагане на служителите на контролните органи при проверки.
* Ефективен обмен на данни чрез безжични технологии между превозните средства и транспортната инфраструктура.
* Интелигентният цифров тахограф извършва разпознаване на водача и контрол на физиологичното му състояние с цел повишаване на безопасността на транспорта.
* Интелигентният цифров тахограф дава по-пълна информация за състоянието на превозното средство и водача при движение и аварийни ситуации (удар, критични ъгли на наклон на превозното средство) благодарение на наличието на 3D акселерометър. Тази информация се предава към диспечерски пункт.
* Осигурената гласова връзка с диспечерския пункт е от особено значение за бързината на реакция и взимането на адекватни решения относно управлението на транспортния процес, както и за решаване на възникнали критични и аварийни ситуации.
* Разработено е иновативно решение за настройване и калибриране на цифровия тахограф без използване на скъпоструващо специализирано оборудване.
 
Прилагането на информационните и комуникационните технологии в сектора на автомобилния транспорт ще има значителен принос за подобряване на екологичните показатели и енергийната ефективност, за безопасността и сигурността на автомобилния транспорт, включително превоза на опасни товари, обществената сигурност и мобилността на пътници и товари, като в същото време ще гарантира функционирането на вътрешния пазар, както и по-високо равнище на конкурентоспособност и заетост.

https://www.engineering-review.bg/bg/s-d-dizain-ood-osashestvyava-proekt-v-partnaorstvo-s-tehnicheski-universitet-sofiya/2/4214/
« Last Edit: November 29, 2019, 09:31:49 PM by Dimitar »
„Прогресът е пътят от примитивното през сложното към простото.“